Íme néhány irányelv a hatékony egérirtás érdekében

Rágcsálók nyomait vélte felfedezni otthonában? A legjobb védekezés ellenük, ha megakadályozzuk bejutásukat. A hatékony egérirtás titka az állat távoltartása. Az olyan módszerek, mint a bejutási pontok lezárása és a tisztán tartott udvar és ház csodákra képes. Kövesse az alábbi tippeket és egy lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy otthona tartósan egér mentessé váljon.

Íme néhány irányelv a hatékony egérirtás érdekében
Íme néhány irányelv a hatékony egérirtás érdekében

Az egerek nem csak bosszantók tudnak lenni, hanem anyagi károkat is okozhatnak és betegségek kiindulópontjai is lehetnek. Ha ürüléket, aprított szövetet vagy papírt talál élelmiszerforrás közelében, biztosan rágcsáló költözött otthonába. Amennyiben ez megtörtént, azonnal lépéseket kell tennie a kártevők végleges eltávolításának érdekében.

A rágcsálók csapdákkal vagy mérgekkel történő eltávolítása csak az aktuális problémát oldja meg, a jövőben nem fogja távol tartani őket otthonától. A rágcsálók elleni védekezés titka, hogy az összes lehetséges belépési pontot lezárjuk, az élelemforrásokat megszüntessük számukra és az esetleges vizesedéseket hozzuk helyre. Ezek a források: a nem lezárt tartós élelmiszerek, háziállat eledelek, tálakban tárolt gyümölcs és zöldség, szivárgó vízvezeték csövek és csapok az egész házban.

A leggyakoribb belépési pontok: gyakran az ajtók melletti lyukak a felelősek a bejutásért, de az épületbe vezető csövek mellett, a megrepedt alapoknál, az alagsorban nyitva hagyott ablakokon keresztül is könnyedén behatolhatnak. Miután helyrehoztuk a hibákat és mindent lehetséges az egerek számára vonzó dologtól megszabadultunk, itt az ideje, hogy a bent lakó egérnek búcsút mondjunk. A házi praktikák közül az egér csapda lehet a megoldás a befogásra.

A házunkat körül ölelő kert is nagy befolyással lehet a rágcsálókra. Nagyon körültekintően kell megtervezni és gondozni kertünket, hogy azt ne búvóhelyként használják a rágcsálók. A következő tanácsokat szükséges megfontolniuk:

– ne ültessen borostyánt, mely menedéket és táplálékot is biztosít számukra és nem utolsó sorban lépcsőként is kitűnően működik

– tartsa a komposztot a lehető legtávolabb az épületektől

– ne hagyja a füvet magasra nőni

– tartsa tisztán a kültéri grillsütőt

– használjon sérülésmentes kukát mely zárható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük