Patkányirtás éttermek és közintézmények területén

Patkányirtás éttermek és közintézmények területén

Cégünk egyaránt szolgál ki magáningatlanból indított megrendelést, és cégeket, intézményeket. A cél minden esetben a tiszta, rendezett, egészségügyileg biztonságos terület kialakítása és fenntartása. Jogszabályilag mégis muszáj különbséget tenni, a két fajta munkakörnyezet között.

Patkányirtás éttermek és közintézmények területén
Patkányirtás éttermek és közintézmények területén

Szerencsés, és fontos, hogy a törvényi keret komoly figyelmet fordít arra, hogy azon területek, amik nagyobb forgalomnak vannak kitéve, étellel dolgoznak, és embereket szolgálnak ki minden kétséget kizáróan patkány és egér mentes legyen. A HACCP engedély egyik feltétele, hogy szakember által elvégzett rágcsálóirtás zajljon le a területen időről időre. Minden ilyen helyszínen megelőző csalétek kihelyzetés is alapelvárás. Ennek a helyét és fajtáját megtalálni szintén szakértelmet követelő döntési folyamat. Az általunk használt irtószerek a lakosság számára nem elérhetőek. Méregtartalmuk nem megengedett a forgalmban kapható irtószerekben. Konyhák és éttermek környékén azonban különösen fontos, hogy hatékony és gyors csapda és irtószer kombinációval dolgozhassunk. Ezeknek olyan környezetet biztosítunk, ami a patkányok és az egerek számára fontosak, emberek, illetve haszon-, hobbiállatok számára nem hozzáférhetőek. Az irtás során körültekintően járunk el, hogy az adott térben folyó munkafolyamatok számára semmilyen akadályozó körülményt ne jelentsen a munkánk részét képező csapdák, vagy csalétkek.

Az egérirtás és a patkányirtás között vékony, de fontos határ húzódik amit szint szem előtt kell tartani az intézkedéseink során. Patkányirtás vadászgörénnyel a leghatékonyabb, amit kombinálunk a területen szakszerű tervezéssel kialakított csapdákkal.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a méreg által elpusztult állatok jelentenek-e veszélyt a környezetére. Akár higiéniai szempontból, akár az adott térben élő, és számunkra fontos állatokra nézve. A mérgezett állatok ösztönösen szoktak elbújni, és minden szem elől elrejtőzve elpusztulni. Ha mégis valamely állat rátalálna, nem jellemhő, hogy elfogyasztja, hisz nincs rászorulva arra, hogy döghúst fogyasszon. Ha mégis ráfanyalodna, a tetemben jelenlévő, de már felszívódott méreganyag nem elegendő ahhoz, hogy egy nagyobb testű állatban kárt tegyen. Ezen szempontokat tehát nem kell figyelembe vennünk akkor, amikor a mérleg kihelyezéséről döntünk. Mellette szól azonban a hosszútávú védelem, amit a kihelyezett terület számára biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük