Patkány vagy egérirtás? A szakember segít

Hazánkban egyre nagyobb számban jelennek meg lakóhelyünk környékén az egerek, patkányok. Honnan tudjuk mivel állunk szemben? Egér, avagy patkányirtás, amire szükségünk van? Mely kártevők ellen kell felvennünk a harcot és milyen módszerekkel?

Patkány vagy egérirtás? A szakember segít
Patkány vagy egérirtás? A szakember segít

Először is nézzük meg mi az, ami ezeket a rágcsálókat vonzza.

Mint minden kártevőt, az egereket és a patkányokat is az étel, a menedék és a víz vonzza. Ha mindhármat megtalálja, fészket rakhat és elszaporodhat. Miután ez megtörtént nagyon nehéz megszabadulni tőlük. Az emberek többsége megpróbálja profi rágcsálóirtók nélkül megoldani a gondot, azonban sokszor a szakértők segítsége szükségessé válhat. A rágcsálók irtása többféle módon történhet. Alkalmazhatók különböző mérgek, csapdák és a napjainkban egyre jobban elterjedő patkányirtás vadászgörénnyel. No de nézzük meg pontosabban mi a helyzet az egérirtás területén.

Amikor a szakember a helyszínre érkezik, vannak dolgok, amiket biztosan megtesz az egerektől való megszabadulás érdekében. Mik ezek a dolgok és miért fontosak?

Meg kell keresni azokat a pontokat otthona körül, ahol bejutnak az egerek. Ezek gyakran közmű vezetékek vagy szellőző nyílások. Olyan anyaggal kell a nyílásokat eltorlaszolni, melyeket a rágcsálók nem képesek átrágni.

Az egér jelenlétének korai észlelésénél segíthet az egér csapda kihelyezése. Ezeket a konyhában, fürdőszobában, padláson és az alagsorban érdemes letenni. Különféle csapdát használva (ragasztós lap, reteszelő csapda, élő elfogó csapda) káros vegyszerek nélkül irthatók ezek a rágcsálók. Ha a populáció már elszaporodott, akkor ez a módszer csak egy részüket pusztítja majd el, így jöhet a következő lépés az egércsali állomások felállítása. Ezek hasonlóak a csapdákhoz abban különbözve, hogy könnyen hozzáférhető mérgezett táplálékot rejtenek magukban. Az etetőállomások nagyon hatékonyak, akár egy egész kolóniát ki lehet irtani használatukkal a már fent leírt csapdákkal kombinálva.

Ha valaha azon tűnődött hogyan szabadulnak meg a rágcsálóirtó szakemberek az egerektől, akkor reméljük a fenti rövid útmutató segítségére vált. A különböző egérirtó módszerek kombinálásával az erre szakosodott cégek képesek lesznek eltávolítani ezeket a kártevőket otthonából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük